Rabarberpaj

Färdigräddad efter 32 minuter 
Nu ska den in i frysen 20 minuter.
Deg
4 dl mjöl
2/3 dl strösocker
110 gr kylskåpskallt smör i mindre bitar.
4 msk kall mjölk
Fyllning
2-3 st rabarberstjälkar skurna i lagom stora bitar och
delade i två delar
2 msk honung
1 msk limesaft
1 msk likör (kan uteslutas)
3 msk mandelmjöl (kan ersättas av kokos eller hasselnötsmjöl)
1 msk rörsocker
1/2 msk maizena 
 
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Deg
1.Blanda mjöl och socker
2. Tillsätt smöret i mindre bitar, nyp, knåda in smöret tills
degen går ihop
3. Tillsätt mjölken och nyp ihop till en smidig deg.
4. Plasta in degen och lägg den i kylen för att vila i 30 minuter.
Det fungerar mycket bra att göra degen dagen före. 
Fyllning
1. Skjölj av rabarberstjälkarna, dela i lagom stora bitar
och dela varje bit i två delar.
2. Blanda honung, limesaft och ev likör till en marinad
3. Lägg rabarbern i marinaden, rör om så att alla bitar
kommer i kontakt med marinaden. 
4. Blanda mandelmjöl,rörsocker och maizena.
5.Tryck ut degen i en form med avtagbar botten,
se till att det blir deg även upp på kanten.
6. Fördela blandningen från steg 4 i botten på formen.
7. Fördela rabarberbitarna i botten på formen.
8. Ställ in formen i frysen 15-20 minuter
9. Pensla kanterna med kall mjölk och strö
strösocker på kanterna
10. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter.
 
Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispad grädde.