Kanelbullar

Ingredienser 
 Deg
5 dl mjölk
50 gr jäst
1 dl strösocker
2 tsk mortlad kardemumma
1 tsk salt
13 dl vetemjöl (780 gr) 
150 gr smör,rumsvarmt
Fyllning
150 gr smör, rumsvamt
1 dl strösocker
2 msk mald kanel
1 msk ströbröd
Pensling och dekoration
1 dl vatten
1 dl strösocker
pärlsocker
Instruktion
Bullarn ska gräddas i ca 10-12 minuter i 225 grader,
sätt ugnen på 250 grader.
När bullarna sätts in i ugnen,sänk värmen till 225 grader.
 

1.Värm mjölken till 37 grader

2. Smula jästen i en bunke, häll över mjölken

och rör tills jästen löst sig

3. Tillsätt socker, kardemumma, smör.

4. Tillsätt lite mjöl i taget och sist tillsätt saltet

5. Arbeta degen i maskin i 10 minuter.

6. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk i 30 minuter

7. Blanda smör, kanel, socker och ströbröd till fyllningen.

8. Tag upp degen på ett lätt mjölat bakbord,

dela degen i två delar. (lättare att hantera degen)

9. Knåda och kavla ut del 1 av degen till en rektangen,

bred hälften av fyllningen över rektangeln.

Vik degen en gång långsida mot långsida.

Kavla ett par gånger för att få en jämn deg att skära i 

10. Skär centimetertjocka remsor. Rulla remsan två gånger runt fingrarna,

sno änden över hela bullen och fäst den under bullen.

Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper.

11. Täck bullarna med bakduk och låt jäsa 30 minuter

12. Sätt ugnen på 250 grader (obs ska sänkas till 225)

13. Baka bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter

14. Koka upp vatten och socker till en sockerlag.

Pensal bullarna med sockerlag direkt efter att

bullarna tagits ut ur ugnen och strö på pärlsocker.

Lägg bullarna på galler och låt svalna