Morotskaka #morötter#ägg#socker#philadelphia#

Morotskaka

Lite dekorerade med citron och morot
Inte så snygga som de som konditorn bakar, men mycket goda 
Klara för att dekoreras med glasyr
Allt är blandat och klart för att hällas i bakformen
Ingredienser för ca 15-20 bitar
2.1/2 dl rapsolja
3 dl strösocker
3 ägg
5 dl (250 gr) fint rivna morötter
4 dl (240 gr) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk  mald kanel
lite riven muskot
1/2 tsk salt
Glasyr
1 dl florsocker
2 msk citronsaft
200 gr färskost (Philadelphia)
3/4 dl vispgrädde
 
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader alt varmluft på 150 grader
Klä en ugnsform i storlek 20x30 cm med bakplåtspapper.
 
1. Vispa ägg, socker och olja.
2. Riv morötterna och rör ner i smeten
3. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel,muskot och salt i en skål
4. Sikta ned mjölblandningen i smeten.
Var noga med att allt blandas utan några klumpar
5. Häll smeten i formen
6. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter.
Kakan ska kännas torr 
7. Stjälp upp kakan ur formen och låt svalna
8. Skär kakan i lagom stora bitar innan glasyren läggs på
Glasyr
1. Rör ner florsocker och citronsaft i färskosten
2. Tillsätt grädde och vispa glasyren fluffig med elvisp
3. Bred glasyren i ett jämnt lager över kakan. 
 
 
 Receptet kommer från boken Sju sorters kakor sidan 76 Morotsrutor.