Punschrullar/Dammsugare

 
 
 
Hemgjorda blir inte alltid perfekta, men de blev mycket goda.
Även röd/rosa blir också goda.
Nu ska de bara ligga till sig lite i kylen,
innan den smälta chokladen ska försluta ändarna.
Ser inte så aptitligt ut, men det goda ska förslutas
och gömmas under marsipan
 
Ingredienser
500 gr kaksmulor av sockerkaka, muffins 
150 gr rumsvarmt smör
1/2 dl kakao
3/4 dl punch 
Garnering
500 gr marsipan
gul och grön hushållsfärg
ca 200 gr mörk choklad (70%)
Kavling
Potatismjöl
Instruktioner
 
1. Mixa sönder kaksmulorna i en matberedare
2. Tillsätt smör, kakao, punsch och mixa snabbt
ihop det till en tjock och
jämn smet.
3. Fyll smeten i en spritspåse utan tyll
Obs klipp inte för stort hål i påsen, ev förstora hålet
när du spritsar fyllningen 
4. Färga marsipanen med grön och gul hushållsfärg,
tills du får den nyansen som du vill ha
( använd engångshandskar så du slipper få färgade händer)
5. Pudra bakbordet med lite potatismjöl
6. Kavla ut marsipanen till en rektangel ca 35x45 cm
och 2 mm tjock
7. Skär marsipanen i 10 cm breda remsor
8. Spritsa fyllningen i långa strängar på marsipanen
9. Vira marsipanen runt fyllningen, tryck till skarven.
10. Skär rullarna i bitar ca 5 cm långa
11. Ställ in kakorna i kylen ca 30 minuter.
12. Smält chokladen i vattenbad eller i micron.
Om du vill så temperera chokladen, men det är inte nödvändigt
13. Doppa kakornas ändar i chokladen, lägg dem på
bakplåtspapper och låt stelna i kylen.
 
Dammsugarnas smak och konsistens varierar beroende på
vilken sorts kaksmulor som används