Äppelkaka

Färdig att serveras ev med vaniljsås eller vaniljvisp
Kakan skall kallna innan den tas ur formen.
 
Ingredienser till ca 12 bitar
2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
150 gr smält smör
Garnering
2-3 st äpplen
strösocker
kanel
mandelflarn alt hackad mandel
Garnering
florsocker
 
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en springform
ca 24 cm i diameter
Skala och skär äpplena i tunna skivor.
 
1. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke 
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.
3. Sikta ner mjölblandningen i socker/ägg blandningen
4. Tillsätt det smälta smöret.
5. Blanda allt till en jämn smet.
6. Häll smeten i den bröade formen.
7. Placera äppelskivorna i ett mönster i smeten.
8. Blanda strösocker och kanel.
9. Sikta socker/kanelblandningen över kakan.
10. Strö över mandelflarn alt hackad mandel.
11. Grädda kakan längst ner i ugnen ca 35 minuter.
Kakan ska inte vara kladdig. 
 
Serveras med vaniljsås alt vaniljvisp
#1 - - Carina:

Oj, så det såg gott ut! Det receptet måste jag testa någon gång :)

#2 - - Caroline:

Så gott med äppelkaka och den ser riktigt god ut. :)