Dubbla havreflarn med choklad
I väntan på att chokladen ska stelna
Färdiggräddade, ska bara kallna lite innan de ska läggas ihop
2 och 2 med choklad mellan
Lägg inte klickarna för nära varandra, de flyter ut mkt
Ingredienser
75 gr smör
1 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 dl havregryn
1 dl vetemjöl
2 msk vispgrädde
2 msk ljus sirap
Garnering
Valfri choklad
(Jag använde Odense Mjölkchoklad 36 %)
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader
1. Smält smöret och låt det svalna
2. Tillsätt övriga ingredienser under omrörning
3. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
4. Obs lägg klickarna glest, de flyter ut mycket.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 5-7 minuter beroende på din ugn,
hur många minuter som behövs.
Låt kakorna svalna lite innan de flyttas över till ett galler där de får kallna.
Smält valfri choklad antingen över ett vattenbad eller i micron.
Temperera chokladen så att den blir blank och inte kladdar.
Lägg choklad på den ena hälften av kakorna och lägg samman kakorna.
Om du inte har någon termometer men vill temperera chokladen:
Smält 3/4 delar av chokladen i ett vattenbad eller i micron.
Tillsätt resterande choklad och rör om tills den också är smält.
Chokladen blir tjockare och blankare.