Daim snittar
Kaffe eller mjölk till, spelar ingen roll båda alternativen passar bra.
Färdigräddade och skurna på snedden.
Daimen ska hackas i små bitar.
Ingredienser till ca 30 kakor.
200 gr rumsvarmt smör
130 gr strösocker (1.5 dl)
40 gr ljus sirap (2 msk)
300 gr vetemjöl (5 dl)
10 gr bakpulver (2 tsk)
10 gr vaniljsocker ( 1 msk)
2 dubbeldaim (totalt ca 110 gr)
Instruktioner.
Sätt ugnen på 175 grader, varmluftsfunktion.
Om inte varmlufts används ska graderna höjas 20 grader.
Hacka daimen i ganska små bitar.
1. Blanda smör, strösocker och sirap i en bunke.
2. Vispa blandningen med elvisp i några minuter
så att den blir pösig.
3. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker,
blanda ihop degen med händerna till en jämn deg
4. Knåda in daimbitarna i degen.
5. Dela degen i 4 delar.
6. Varje del rullas ut till längder
7. Lägg längderna på en bakplåtsklädd plåt.
Platta till dem med fingrarna.
8. Grädda längderna i ugnen ca 13-15 minuter eller
tills de får en gyllenbrun färg.
9. Låt längderna svalna i någon/några minuter,
skär dem sedan lite på snedden.
10. Förvaras torrt i en burk med lock. Går även bra att frysas.
Receptet från Roy Fares Cake Hero.