Minilimpor
Instruktioner:
Sätt ugnen på 250 gr
1. Smula ner jästen i en bunke och lös upp den med mjölken.
2. Tillsätt salt, smör, sirap, och vetemjöl, lite i taget.
3. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i 45–60 min.
4. Dela degen i 8-12 bitar på ett mjölat bakbord.
Forma dem till små limpor och skär ca 4 snitt i varje bröd med en vass kniv.
5. Lägg bröden i en smord form för minilimpor
(eller på en plåt med bakplåtspapper).
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.
6. Sänk värmen till 225 grader när bröden sätts in och
grädda dem mitt i ugnen i ca 15 min eller tills de fått lagom med färg.
7. Låt bröden svalna innan du tar ut dem ur formarna.
Ett tips: Pensla med uppvispat ägg och strö på valmofrön.