Fröknäcke

Klart att ätas

I väntan att läggas över

Ser bra ut efter 60 minuter i ugnen

Nu ska den stå och svälla i 15 minuter

Ingredienser för 2 plåtar
200 gr solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpafrön
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
0.5 dl vallmofrön
Flingsalt
Instruktioner:
Sätt ugnen på 160 grader
1. Blanda allt utom vallmon och flingsaltet i en bunke
2. Låt smeten stå framme och svälla i ca 15 minuter.
3. Bred ut smeten tunt på två bakplåtsklädda plåtar.
4. Strö över vallmon och flingsalt
5. Sätt in båda plåtarna samtidigt.
6. Grädda i ca 60-70 minuter
7. Byt plats på plåtarna efter ca 30 minuter
8. Låt bröden svalna någon minut.
( om de har svalnat för mycket, blir det svårt att lossna dem)
9. Lossna dem försiktigt från bakplåtspappret.
10. Förvaras torrt.