Flädersockerkaka

Ingredienser
50 gr smör
2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 ägg
1.5 dl strösocker
1.5 dl koncentrerad flädersaft
 
Instruktioner:
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj en sockerkaksform med rumstempererat smör
och välj finsiktat ströbröd eller kokos att bröa den med. 
 
1. Smält smöret
2. Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker
3. Vispa ägg och socker pösigt med elvips i ca 5 minuter
4. Tillsätt flädersaften i en fin stråle i slutet av vispningen 
5. Tillsätt mjölblandningen varvat med smöret och
vispa med en handvisp till en slätt smet
6. Häll smeten i formen.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter.
Känn efter med en provsticka att kakan är genomgräddad
8. Låt kakan vila några minuter i formen,
så att kakan hinner stadga sig.
9. Stjälp upp den försiktigt. 
10. Låt kakan kallna under bakduk eller formen för bästa saftighet.
 
Ett tips är att mjölblandningen siktas ner varvat med smöret,
det förhindrar att kakan blir seg och att mjölet inte klumpar sig.