Semlor #semlor#mandelmassa#grädde#

Karlsbadersemlor

Fyllda med extragod mandelmassa och grädde.
Väntan på att bli fyllda med mandelmassa och grädde.
 Ingredienser till 20 st
2,5 dl mjölk
50 gr jäst
1,5 dl socker
3 ägg
1 tsk nymalen kardemumma
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
10-11 dl vetemjöl
200 gr rumsvarmt smör
Pensling
ägg
Montering 
Mandelmassa
Vispad grädde
Florsocker
Instruktioner:
Sätt ugnen på 225 grader
1. Smula jästen i en bunke och tillsätt den kalla mjölken och rör
tills jästen löst upp sig.
2. Tillsätt socker, ägg, kardemumma, och salt i degvätskan.
3. Blanda ner nästan allt mjöl tillsammans med bakpulvret och
börja arbeta till en deg
4. Avsluta med att arbeta in det rumsvarma smöret och arbeta
till en smidig deg. 
5. Täck bunken och låt degen jäsa i 60 minuter.
6. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord.
Dela degen i två delar och rulla ut till stänger.
Dela varje del i 10 bitar och rulla varje bit till en rund bulle.
7. Lägg bullarna på bakplåtsklädd bakplåt. 
8. Täck med bakhanduk och låt jäsa i 30 minuter
9. Pensla med uppvispad ägg.
10. Grädda i 6-8 minuter tills de fått fin färg. 
11. Lägg bullarna på ett galler med en handuk över, tills de svalnat.
12. Dela bullarna och fyll med mandelmassa och lättvispad grädde.
13. Strö lite florsocker över de monterade bullarna.
 
 
 
 Obs, lagom storlek är 50 gr ogäddad bulle.