Sesamkakor

 
Lite svåra att skära upp i snygga bitar, men de är ju goda ändå.
 Efter ca 8 minuter på 175 grader 
 Jag valde Lönnsirap tillsammans med Sesam frö
Ingredienser.
150 gr sesamfrön ( ca3 dl ) 
40 gr agavesirap eller lönnsirap ( ca 3-4 msk)
Instruktioner:
Sätt ugnen på 175 grader
Klä en form med bakplåtspapper
(min var 20x20, ska använda en mindre nästa gång)
 
1. Mät upp och blanda sesamfrön och sirap i en bunke och blanda
väl så att alla frön är klibbiga av sötningen.
2. Bred ut blandningen i formen. Viktigt! Platta ut blandningen
ordentligt, så mkt som det går med baksidan av
en sked fuktad i vatten.
3. Baka i ugnen i ca 15 minuter ( mina blev klara efter 8 minuter)
tills att en del frön har börjat att få en rostad färg.
4. Ta försiktigt ur ugnen, och låt den svalna helt i formen.
( OBS, Kakan måste svalna helt innan man skär i den)
5. Skär sedan i rutor med en vass kniv.