Snickerspaj

Snickerspaj
Klar för att ställas in i kylen 
Garnach av mörk choklad och grädde
Karamelliserad mjölk och jordnötter fyllning i pajskalet
 Ingredienser ( pajskal)
120 gr rumstempererat smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
2 äggulor
1 msk vatten
Ingredienser (fyllning)
1 burk karamelliserad mjölk à 397 gr
2 dl saltade och rostade jordnötter, samt lite till garnering
150 gr mörk choklad
1 dl vispgrädde

Instruktioner. Sätt ugnen på 180 grader

Pajskal

1. Arbeta ihop alla ingredienser utom vattnet  till en smulig deg.

Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en smidig deg.

2. Tryck ut degen i en pajform ända upp till kanterna.

Ställ i kylskåp ca 20 minuter för att stelna.

3.  Täck kanterna med aluminiumfolie och nagga några hål i botten.

4. Grädda i ca 30 minuter, eller till den fått fin färg

5. Ta bort aluminiumfolien, och låt pajskalet svalna helt och hållet.

Fyllning

1. Blanda karamelliserad mjölk och jordnötter, och

fyll pajskalet med det.

2. Smält chokladen i micron eller över ett vattenbad.

Häll i vispgrädden och blanda väl, det ser ut som att det

har skurit sig, men det är bara att blanda tills det blir en

jämn och fin garnach.

3. Bred garnachen över fyllningen. 

4. Garnera med lite jordnötter.

5. Ställ in pajen i kylen tills chokladen stelnat.