Madeleinekakor

 

En liten kaka till kaffet.
 Ingredienser till ca 22 st
100 gr smör
1 1/2 dl (90 gr vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
1 dl strösocker
finrivet skal av 1/2 citron
smör och mjöl till formarna
Instruktioner:
Sätt ugnen på 200 grader alt varmluft 175 grader
1. Pensla formarna noggrant med smält smör. Pudra över vetemjöl.
2. Smält smöret till kakorna.
3. Mät upp mjöl och bakpulver i en bunke.
4. Vispa ihop ägg, socker och citronskal lätt.
5. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen.
6. Rör ned det smälta smöret.
7. Låt smeten stå och svälla i några minuter.
8. Fyll smeten nästan upp i formarna. 
9. Lägg formarna på en plåt eller ugnsgaller. (
jag har lagt silikonformen på galler innan jag har fyllt formarna)
10. Grädda mitt i ugnen i cirka 8-9 minuter.
Gärna med varmluft. Kakorna ska bli lätt gyllenbruna. 
11. Stjälp upp dem direkt.