Chokladkaka #Sockerkaka#kakao#

Chokladkaka

Ingredienser
1 dl kakao
2 dl mjölk
1 dl strösocker
125 gr rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
1 1/2 msk vaniljsocker
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
smör och ströbröd till formen
Instruktioner:
Sätt ugnen på 175 gr alt varmluft 175 gr
1. Smörj och bröa en form, ca 1,2 liter .
( smörj med fast smör, inte smält smör)
2. Blanda kakao, mjölk och 1 dl socker i en liten kastrull.
Koka upp och låt det svalna.
3. Rör smöret och resten av sockret pösigt.
4. Tillsätt äggen och vanlijsockret
5. Blanda mjölet med bakpulvret och vänd ner det i smeten,
växelvis med chokladblandningen.
6. Häll smeten i formen.
7. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 1 timme.
Efter att kakan kallnat, stjälp upp den,strö ev över lite florsocker.