Semmelkladdkaka

Ingredienser 
150 gr smör
100 gr grovriven mandelmassa 
2 tsk malen kardemumma
2,5 dl strösocker ( 225 gr )
3 ägg
2,5 dl vetemjöl ( 150 gr)
1 nypa salt
Garnering
2-3 dl vispad grädde
1 dl rostad mandelflarn
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader
Klä en ca 20 cm i diameter springform
1. Smält smöret och ställ åt sidan
2. Blanda i den grovrivna mandelmassan
3. Rör i ett ägg i taget.
4 Blanda socker, mjöl och salt
5. Blanda ihop allt  ordentligt med en slickepott 
6. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter
8. Låt kladdkakan svalna/kallna innan den garneras med vispad grädde och mandelflarn
 
Jag ställer alltid in kladdkakan i kylen över natten, eller över dagen. Innan jag dekorerar den, låter den stå frame någon timme innan servering