Vaniljbullar 2

Ingredienser för ca 36 st
50 gr jäst för söta degar
5 dl mjölk
1 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
150 gr smör, rumsvarmt
1 ägg
1 msk vaniljsocker
ca 840 gr mjöl 
Fyllning
200 gr smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
3 msk vaniljsocker
Pensla med
Ägg och Pärlsocker
 
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader
1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervärme ca 37°.
2. Häll mjölken över jästen, rör om så att jästen löser sig.
3. Tillsätt salt, socker, vaniljsocker, smör, ägg och nästan allt mjöl.
4. Arbeta degen tills den blir blank och smidig.
5. Låt jäsa under bakduk ca 30 min.
Rör ihop fyllningen.
6. Ta upp degen och arbeta degen på ett lätt mjölat bakbord
7. Dela degen i 2 delar.
8. Kavla ut degen till en rektangel ca 30x45 cm
9. Bred på fyllningen 
10. Vik degen långsida mot långsida
11. Skär remsor ca 2 cm breda
12. Tvinna remsan och forma den till en lös knut.
13. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter
14. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker
15. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter
16. Låt svalna på galler under bakduk.