Canele`

 
Ingredienser 
125 gr mjöl, siktat
250 gr rörsocker
2 hela ägg
2 äggulor
50 gr smör
5 dl mjölk
1 vaniljstång
30 gr honung
1 dl mörk rom.
Canele`formar av koppar eller aluminium med non-stick
 
Instruktioner.
 
Gräddas i 180 grader varm ugn i ca 45 minuter
 
Dag 1
 1. Koka upp mjölk, honung, smör,vaniljstång,
det urskrapade vaniljen och hälften av sockret.
2. Ägg, äggulor,socker och mjöl blandas ordentligt i en bunke
OBS vispa inte in massor med luft.
3. Häll den varma mjölkblandningen lite i taget över smeten.
Blanda ordentligt, men inte vispa
4. Lägg plast vi smetens yta eller sätt på ett lock på bunken.
5. Låt stå i kylskåp över natten,
gärna att den står kallt i 24 timmar.
 
Dag 2.
1. Blanda i den mörka romen i den kalla smeten.
Blanda väl, men inte vispa
2 . Häll smeten i Calene`formarna, spara någon cm till kanten.
3.  Grädda i 180 grader ca 45 minuter
 
Ta ur formarna och låt kallna. 
De ska helst stå någon/några timmar innan de äts.
 
Jag har endast 6 Canele`formar så jag gjorde halv sats
och det blev 12 st. Smeten förvaras i kylskåp,
medan de första 6 gräddades