Snickers

 
Nu är det bara att ta en snickers till kaffet
 Översta lagret av chokladen, nu ska den in i frysen igen
Jordnötsblandning pålagt över bottenplatan av choklad
Bottenplattan med choklad
Smält choklad till bottenplatan
Ingredienser 
200 gr mörk choklad (70%) 
200 gr jordnötssmör
2 dl salta jordnötter 
0,5 tsk vaniljsocker
1 krm flingsalt
 
Instruktioner
Klä en form i storlek 15x20 med bakplåtspapper
 
1.  Smält hälften av chokladen i ett vattenbad eller i micron
2. Bredd ut på botten av formen
3. Ställ in formen i frysen, tills chokladen stelnat
4. Grovhacka jordnötterna
4. I en kastrull blandas jordnötssmör, jordnötter,
vaniljsocker och salt
5. Värm upp jordnötsblandningen så att allt blandas ordentigt,
obs se till att blandningen inte bränns vid
6. Bred blandningen över den stelnade chokladbotten
7. Ställ in i frysen, så att blandningen kallnar och stelnar till
8. Smält resterande choklad
9. Bredd ut den smälta chokladen på jordnötsblandningen.
10. Ställ in i frysen tills alla lager är genomfrysta
11. Värm en kniv, och skär upp i lagom stora bitar.
12. Förvaras i tättslutande burk i kylskåp eller i frysen.
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: