Rostbröd

 
Nu klara för att skivas upp 
 
Ingredienser för 2 bröd.
25 gr jäst
1 dl mjölk
5 dl vatten, ljummet
2 msk honung
1 tsk salt
12-13 dl vetemjöl
Topping
1 ägg
Valmofrön alt Sesamfrön
 
Instruktioner:
Bröden ska gräddas 30-35 minuter i 200 grader.
Sätt ugnen på 225 grader i god tid.
När bröden sätts in i mitten av ugnen
sänk temperaturen till 200 grader.
 
1. Blanda jäst, vatten och mjölk i en bunke, blanda så att jästen löses upp
2. Tillsätt honung, salt och mjölet lite i taget.
3. Arbeta snabbt i hop till en smidig deg
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 2 delar
5. Forma varje del till en limpa och lägg i bakplåtspappersklädd form på ca 1,5 L
6. Låt jäsa i 60 minuter under bakduk
7. Pensla med uppvispat ägg och strö på valfri topping.
8. Grädda i 200 grader varm ugn i 30-35 minuter
9. Låt bröden svalna i formen innan de skärs upp
 
 
 
Tips för att bakplåtspappret skall ligga kvar i formen, är att blötta ner pappret ordentligt,
krama ur överfödigt vatten och forma pappret i formen
Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: