Rostbröd

 Rostbröd
 
 
 
 Ingredienser för 2 bröd.
25 gr jäst (alt 7 gr torrjäst)
1 dl mjölk
5 dl vatten, ljummet
2 msk honung
1msk salt
12-13 dl vetemjöl (720-780 gr)
Topping
1 ägg
Valmofrön alt Sesamfrön
 
Instruktioner:
Bröden ska gräddas 35-40 minuter i 200 grader.
Sätt ugnen på 225 grader i god tid.
När bröden sätts in i mitten av ugnen
sänk temperaturen till 200 grader.
 
1. Blanda jäst, vatten och mjölk i en bunke,
blanda så att jästen löses upp
2. Tillsätt honung, salt och mjölet lite i taget.
3. Arbeta snabbt i hop till en smidig deg
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 2 delar
5. Forma varje del till en limpa och lägg i
bakplåtspappersklädd form på ca 1,5 L
6. Låt jäsa i 60 minuter under bakduk
7. Pensla med uppvispat ägg och strö på valfri topping.
8. Grädda i 200 grader varm ugn i 35-40 minuter 
9. Låt bröden svalna i formen innan de skärs upp
 
 
 
Tips för att bakplåtspappret skall ligga kvar i formen,
Jag skrynklar ihop pappret, och sedan slätar ut det, så är det lättare att pappret ligger kvar i formen.
 
#1 - - Anonym:

Mycket gott och lätt att baka.