Hallongrottor

 
 
 
Ingredienser för 20-25 st
200 gr rumsvarmt smör
1 dl strösocker ( 90 gr)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl (270 gr)
Fyllning
1/2-1 dl hallonsylt
 
Instruktion.
Sätt ugnen på 175 grader. 
Placera 20-25 st småformar på en plåt
 
1. Rör smör och socker poröst
2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smör och sockerblandningen
3. Arbeta samman till en deg
4. Forma degen till en rulle ca 20 cm lång
5. Dela degen i 20-25 st delar.
6. Rulla varje degbit till en boll, som läggs i små formar för småkakor
7. Tryck en fördjupning i varje boll, lägg lite hallonsylt i varje gropp
8. Grädda i 175 gradet varm ugn i ca 18 minuter.
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer