Rabarberpaj i limpform #rabarber#socker#ägg#mjöl#

Rabarberkaka i limpform

Passar även att äta med lite glass eller vaniljsås.
Färdiggräddad
Rabarber i rad på smeten. Färdiga för gräddning.
Ingredienser för ca 10 bitar
Smet
1 ägg
1 1/2 dl strösocker
(alt 1 dl strösocker+ 1/2 dl muscovadosocker)
1 1/2 dl vetemjöl
50 gr smör ,smält
Fyllning
ca 5 st rabarber stjälkar
1 msk strösocker
1 tsk potatismjöl
Instruktioner:
Sätt ugnen på 180 grader
1.  Vispa ägg och socker vitt och pösigt
2. Blanda i mjöl och det smälta smöret, till en jämn smet.
3. Häll smeten i en limpform 1 1/2 liters klädd med bakplåtspapper.
4. Skala rabarbern och skär den i bitar något kortare
än bredden på limpformen.
5. Strö socker och potatismjöl över rabarberbitarna.
6. Lägg rabarberbitarna på smeten
7. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 35 -38 minuter
8. Låt den svalna i formen.
9. Lyft upp hela pappret med kakan ur formen.
 
Serveras med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.