Rabarbergalette #rabarber#florsocker#maizena#socker#mjöl#smör#ägg

Rabarbergalette

Färdigräddad
Klar för att gräddas. Måste bara penslas med ägg på degen.
Mycket riven mandelmassa.
Ingredienser för ca 8 portioner
Pajdeg
3 dl vetemjöl ( ev lite extra, om degen inte går ihop)
2 msk florsocker
150 gr smör
1 ägg
Fyllning
500 gr rabarber (ca 5 st)
1 msk maizena majsstärkelse
0,5 dl strösocker
200 gr mandelmassa
1 ägg
Instruktioner:
Sätt ugnen på 225 gr

1. Mät upp mjöl, socker och smör i en bunke.

Smula sönder smöret tills det är finfördelat.

2. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en smidig deg.

Plasta degen och låt vila i kylen i 30 minuter.

3. Skär rabarbern i stavar på ca 5 cm och dela dem på mitten.

Blanda rabarbern med socker och maizena.

4. Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord tills ca 2 mm tjockt

och 35 cm i diameter.

5. Lägg degen på en plåt med bakplåtspapper, nagga botten med en gaffel.

6. Riv mandelmassan och lägg på botten, lägg på rabarbern,

men spara cirka 5 cm mot kanten för att kunna vika upp.

7. Vik upp kanterna och pensla med uppvispat ägg.

8. Grädda pajen i nedre delen av ugnen

tills degen fått fin färg, cirka 25 minuter.

Servera med lättvispad grädde, alt glass.

Ett tips är att endast tvätta rabarbern, inte skala den.

Lägg den röda vackra sidan upp av rabarbern i galetten.