Kexchoklad

Hemgjord kexchoklad.
Lite ingredienser 
Smält choklad och nougat breds på smörgåsrån.
Nu ska de in i kylskåpet så choklad/nougat fyllningen kan stelna
Varje kex har skurits i 3 bitar
Doppade i choklad för att återigen in i kylskåpet så att chokladen stelnar.
Ingredienser för 18 bitar
Kex
24 smörgåsrån
200- 300 gr mjölkchoklad
7 gr rapsolja (1/2 msk)
Fyllning
150 gr mjölkchoklad
150 gr nougat
Instruktioner:
 
1. Smält mjölkchoklad (150 gr) och nougaten till fyllningen i ett vattenbad eller i micron.
När allt har smält, rör om så att choklad och nougat blandas.
2. Bred ut ett tunt lager chokladblandning på en rån, lägg rånet med chokladblandningen uppåt.
Bred chokladblandning på ytterliggare 2 rån och lägg dem ovanpå varandra med chokladsidan uppåt. ( 3 rån med chokladblandning)
3. Lägg  ett rån överst som lock.
4. Fortsätt med resten av rånen. Det ska bli 6 högar med kex.
5. Ställ kexen i kylen så att fyllningen stelnar.
6. Skär sedan varje kex i tre bitar.
7. Hacka mjölkchokladen i bitar (200- 300 gr) och smält den.
8. Blanda i 1/2 msk rapsolja.
9. Täck en skärbräda med bakplåtspapper. Doppa varje bit i chokladen och lägg dem på bakplåtspappret.
10. Låt kexchokladen ligga i kylskåtet tills de stelnat.
 
Det blev fyllning över, så jag valde att smälta ner mjölkchokladen i samma bunke.
Jag tog inte hela 300 gr, smälte lite i taget och droppade endast ner några droppar av rapsoljan. 
 
1 Ajli Müller skriven

yummie yummie yuuuummie!!!

3 Eva skriven

De var mkt goda!

2 Jenni Lenita skriven

Nämen snälla så gott det ser ut :P Ha en bra dag

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: