Bars med dadlar.

Färdiga att ätas
Har lagt på chokladen innan uppskuren i bitar. 
Det fungera också bra att lägga på choklad och nötter innan kakan skärs i delar. 
Lite kladdigt när choklad och nötter lagts på, men efter en stund i kylen så chokladen har stelnat blir de perfekta
Övre lagret lagts på, nu ska allt in i kylen 1 timme.
Undre lagret/botten.
Ingredienser 
Botten 
1 dl mandlar
0.5 dl jordnötssmör
1,5 msk honung
0,5 tsk vaniljpulver
en nypa salt.
Fyllning
10 st urkärnade färska dadlar
1 msk kokosfett
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 dl torkade tranbär
en nypa havssalt
100 gr nötter tex jordnötter, cachewnötter
Dopping
100 gr mörk choklad (över 70%)
kakaosmör alt någon neutral olja. 
Topping
Jordnötter, tranbär, pumpafrön (det som du tycker om)
Instruktioner:
 
Botten
1. Mixa mandlarna till ett fint mjöl i en matberedare
2. Tillsätt jordnötssmör, vaniljpulver, honung och salt och kör till en jämn smet
3. Fördela smeten i en form klädd med bakplåtspapper. Obs välj storlek på form utifrån vilken höjd du vill ha på dina bars.
4. Låt botten stelna i kylen.
Fyllning
1. Mixa urkärnade dadlar, kokosfett, vaniljpulver och salt till en jämn smet.
2. Tillsätt hackade nötter och ev tranbär
3. Blanda allt till en jämn smet.
4. Ta fram botten och bred på fyllningen.
5. Ställ i kylen för att stelna (1 timme)
6. Skär kakan i jämna och lagom bitar 
Dopping
1. Smält chokladen över vattenbad eller i micron.
2. Tillsätt några droppar olja (oljan gör att chokladen tunnas ut)
3. Doppa bitarna i chokladen.
Topping
1. Toppa med hackade nötter alt tranbär eller pumpafrön.
 
Förvaras i kylskåp, alt i frysen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1 Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom! skriven

Så gott

Kommentera inlägget här:
Namn:   Kommentar:
Kom ihåg mig?
Mailadress:
URL/bloggadress: