Kokostosca

Ingredienser
150 g smör
3 dl strösocker (270 gr)
3 ägg (165 gr)
3/4 dl kakao (30 gr)
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker (6 gr)
1 3/4 dl vetemjöl (100 gr)
Kokostosca
60 gr smör
1 dl ljus sirap (130 gr)
1 1/2 dl vispgrädde (132 gr)
200 gr kokosflingor
2 dl strösocker (180 gr)
1 nypa salt.
Instruktioner:
Sätt ugnen på 180 grader
Smörj och bröa en springform ca 24 cm i diameter
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop till en slät smet.
3. Häll smeten i den smorda och bröade formen.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 24 minuter.
5. Ta ut kakan och låt den vila i 15 minuter.
6. Höj temperaturen på ugnen till 250 grader.
Kokostosca:
1. Blanda alla ingredienser och låt det småkoka i ca 15 minuter. ( obs kokar fast väldigt fort, så rör i smeten hela tiden)
2. Bred ut toscasmeten över kakan i formen.
3. Grädda i ca 5 minuter, tills kakan fått en gyllene färg.
4. Låt kakan kallna och skär den i lagom bitar. 
 
 
Tips: Innan du mäter eller väger upp mängden grädde, skaka om förpackningen. Det feta i grädden sätter sig på förpackningens sidor. 
 
Kakan är rätt så söt, servera den gärna med lite
lättvispad grädde eller vaniljglass. 
 
 
 
 
 

 

 

 
 
#kokos#choklad#
0 kommentarer