Biscotti

 

 
Ingredienser till ca 30 st
150 gr pistagenötter
240 gr vetemjöl
140 gr strösocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
rivet skal från 1 apelsin
2 ägg
50 gr osaltat smör. (kylskåpskallt)
Till pensling
1 ägg
1 msk vatten
1 tsk socker

Instruktioner:

Sätt ugnen på 200 grader.

1. Rosta nötterna i en torr stekpanna tills de har fått lite färg.

2. Blanda alla torra ingredienser samt apelsinskal i en bunke.

3. Tillsätt äggen och smöret.

4. Arbeta ihop till en deg med händerna.

Ev behövs det tillsättas några droppar vatten

eller lite mjöl för att få  en lättarbetad deg.

5. Lägg degen på ett mjölat bakbord, dela i två delar,  

rulla ut till längder,  ca 3 cm i diameter.

6. Lägg länderna på en plåt med bakplåtspapper, platta till längderna lite.

7. Vispa ihop ägg, vatten och socker till penslingen,

stryck ett tunt lager på  längderna.

8. Grädda i mitten av ugnen tills längderna har fått lite färg, cirka 20 minuter.

9. Ta ut plåten och sänk ugnsvärmen till 100 grader.

10. Låt längderna svalna i några minuter,

skär dem i 1 1/2 cm  tjocka diagonala skivor. 

11. Lägg skivorna på plåten med den ena skurna sidan uppåt.

12. Sätt tillbaka plåten i ugnen och rosta skorporna i 45 minuter.

13. Stäng av ugnen, låt ugnsluckan stå lite på glänt,

låt skorporna stå så över dagen eller natten.

..................................................................................................................................................................................

 

Valde att baka lite fler, men med choklad och mandel.
 Färdiggräddade efter 20 minuter i ugnen på 200 grader.
Får svalna lite, skär sedan i ca 2 cm breda kakor.
Rosta skorporna på  (100grader) ca 45 minuter.
Därefter ytterliggare torkning med avstängd ugn,
men ugnsluckan lite på glänt. 
Färdiga Biscotti med mandel och mörk choklad.
 

 

#pistagenötter#choklad#apelsin
0 kommentarer